Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Άρνηση βραβείου πολίτη Ε.Ε. απο "Μ.Ι.Ε". & "Άλλος Ανθρωπος", με τα μάτια ενός έμπρακτου φιλέλληνα αυστριακού

Μεταφέρω απο προσωπική ανάρτηση αυστριακού φιλέλληνα και σίγουρα άνθρωπο με καρδιά , ονομαζόμενου Έρβιν Σρουίμπφ (Erwin Schrümpf), το τι συνέβει και οι δύο υποψήφιοι βραβευτές για το Βραβείο του πολίτη (των Γιώργου Βήχα -"Κοινωνικό Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού"- και Κώστα Πολυχρονόπουλου -"Κοινωνική Κουζίνα: ο Άλλος Άνθρωπος και καλεσμένοι στο Ευρωκοινοβούλιο, αρνήθηκαν να δεχτούν το βραβείο.


δεν το δέχτηκε, με τον λόγο ότι μεταξύ του και του βραβείου, υπάρχουν 3.5 εκατομύρια πεινασμένοι και ανασφάλιστοι Έλληνες

“Συνάντησα τον κύριο Γιώργο Βήχα στις Βρυξέλλες στις 15/10/2015. Η Ε.Ε. ήθελε να του απονείμει βραβείο. Ο Γιώργος όμως δεν το δέχτηκε, με τον λόγο ότι μεταξύ του και του βραβείου, υπάρχουν 3.5 εκατομύρια πεινασμένοι και ανασφάλιστοι Έλληνες. Η συνέντευξη τύπου ήταν παράλογη, όπως δήλωσε ένας δημοσιογράφος του Βελγίου. 2 δημοσιογράφοι και μία ομάδα απο καμεραμάν, τους οποίους έφερε ο ίδιος απο την Αθήνα. Εντάξει γνωρίζω τώρα. Όταν δεν παίζεις με τους κανόνες τους , σου κλείνουν το διακόπτη. Αν μέχρι τώρα μόνο το υποψιαζόμουν, τώρα το γνωρίζω. Οι άνθρωποι δεν αξίζουν αν δεν μπορούν να βγάλουν απο αυτους πολιτικά οφέλη. Είναι τόσο μακρυά απο τους ανθρώπους, για τους οποίους πληρώνουν, οπως κανένας άλλος. Καλύτερα να μαγειρεύω και να τρώω με τους άστεγους στην Αθήνα, απο το να ξαναβάλω το πόδι μου στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλειο.”
Εδώ και ένα λίνκ, όχι πολιτικά διαλεγμένο, για την όλη ιστορία
http://left.gr/news/mia-enallaktiki-epivraveysi-gia-toys-arnites-ton-vraveion-stis-vryxelles-vinteo
Για τον ίδιον
Ο Έρβιν, είναι αυστριακός και έχει ιδρύσει τον φορέα για την Βοήθεια στην Ελλάδα και συλλέγει κατα καιρούς ιατροφαρμακευτικό υλικό και άλλα είδη απο Αυστρία και Γερμανία, απο ιδιώτες και τα μεταφέρει στην Ελλάδα.

Το δικό του Βάν καταστράφηκε ενώ βρησκόταν στο NORMAN ATLANTIC στο ταξείδι του απο Ιταλία προς Πάτρα.


Έχει επισκεφτεί την Κεφαλονιά που είχε χτυπηθεί απο τον σεισμό, την Πάτρα, νοσοκομεία στα νησια, ιδύματα με παιδιά (καθώς και ο ίδιος προέρχεται απο ίδρυμα), νοσοκομεία στην Αθήνα και σαφώς πολλά περισσότερα απο όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα του φορέα (δείτε παρακάτω).
http://www.griechenlandhilfe.at/index.php/startseite-gr
Ν.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου