Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Προσευχόμαστε (και) για τους γείτονές μας (Εγκλωβισμένοι στην Σμύρνη, πένθος στην Σάμο)

 Ένα δράμα εξελίσσεται στη Σμύρνη μετά το μεσημέρι της 30ης Οκτωβρίου καθώς σεισμός 6,7 της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε και τις δύο πλευρές του Αιγαίου. 

Πολλά κτίρια κατέρρευσαν, υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι κι εγκλωβισμένοι άνθρωποι κάτω από τα χαλάσματα των κτιρίων...

Καθώς ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών αυξάνεται, τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο ώστε να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούν και δώσουν τέλος στην αγωνία και το φόβο των ανθρώπων που ψάχνουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Από χθες το απόγευμα έχουν στηθεί σκηνές σε πάρκα και ανοιχτούς χώρους 

για να φυλοξενήσουν όσους έχουν χάσει τα σπίτια τους, καθώς κρατικές και ιδιωτικές πρωτοβουλίες σπεύδουν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν. 

Σας ενθαρρύνουμε να προσεύχεστε για όσους βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια και όσους προσπαθούν να σώσουν ζωές, για όσους έχουν χάσει τα σπίτια τους και χρειάζονται βοήθεια και για όσους έχουν χάσει αγαπημένους τους ανθρώπους, ο Θεός να τους παρηγορήσει. 


Πιστεύουμε πως είναι σημαντικό να νοιάζεται κανείς για το γείτονά του ακόμη κι αν οι σχέσεις είναι τεταμένες. Σε περιστάσεις σαν αυτές μπορούμε να θυμηθούμε πως είμαστε όλοι άνθρωποι, πλασμένοι από τα ίδια υλικά και τον ίδιο Δημιουργό

Οι προσευχές μας για τη Σάμο, τη Χίο και τη Σμύρνη!

(Σάμος)

(Σμύρνη)

(Χίος)


Δεν υπάρχει κάποια συντονισμένη κίνηση βοηθειας λόγω των περιορισμών για το κορωνοιο. Πάντως διάφορες εκκλησίες ή μεμονωμένοι αδελφοί βοηθούν όπως μπορούν.


31/10/2020 Βίκη Tohumcu

ΠΗΓΗ 
Φωτογραφίες
https://www.thestival.gr 
https://www.newsbomb.gr
https://www.onlarissa.gr
https://www.thepressroom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου