Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Νέοι εκκλησιών συναντιούνται για την ενότητα

2 νέοι, μέσα στους περιορισμούς του Κορονοϊου, ξεκίνησαν να επικοινωνούν με άλλους νέους διαδικτυακά και κατάφεραν αν διοργανώσουν μία συγκέντρωση νεών από διαφορετικές εκκλησίες, με τον τίτλο : /en/otita- /ne/otita. WE FOCUS ON CHRIST, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, στον πολυχώρο COSMOVISION CENTER στο Κορωπί/ Αττικής.

Θα είναι αφιερωμένη στην επικοινωνία μεταξύ των νέων και την γνωριμία μεταξύ τους,  χωρίς να υπάρξει κάποια διδιασκαλία ή ανάλυση θεολοικών ζητημάτων, με επίκεντρο συζήτησης τον Ιησού Χριστού.

-Σε τι κοινό απευθυνεται η εκδηλωση και περι τίνος πρόκειται? 

Το event αφορά κυρίως νέους και νέες, όμως η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όσους/όσες έχουν στην καρδιά τους να γνωρίσουν και να ενωθούν με ανθρώπους που γνώρισαν στην ζωή τους τον Χριστό, ανεξάρτητα από την ταμπέλα της εκκλησίας. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν διάφορες εκκλησίες, με διάφορες ταμπέλες, οι οποίες διαφέρουν μεταξύ τους σε ορισμένα σημεία. 

Παρόλα αυτά, γνωρίζουμε ότι το θέλημα του Θεού είναι να υπάρχει ομόνοια στους πιστούς. Πιστεύουμε όλοι μας στον Χριστό. Έτσι, όλοι μαζί εκείνη την ημέρα θα λατρεύσουμε Αυτόν τον Ιησού, τον Κύριο, θα γνωρίσουμε και άλλους ανθρώπους ο Χριστός τους φανερώθηκε, θα ακούσουμε για το πως ο Θεός τους άλλαξε και τελικά θα ψάλλουμε στον Θεό σαν μία ψυχή.

-Η εκδήλωση απευθύνεται μόνο σε νέους που εκκλησιάζονται?

Δεν είναι ανάγκη κάποιος να εκκλησιάζεται για να παρευρεθεί. Θεωρούμε ότι το κλίμα που θα υπάρχει, θα αγγίξει κάθε καρδιά και ίσως σταθεί ως αφορμή ώστε κάποιος να πλησιάσει τον Θεό.

-Ποιός ήταν ο λόγος δημιουργίας αυτής της εκδήλωσης?

Ο λόγος που οργανώσαμε την εκδήλωση αυτή, βασίζεται κυρίως στο Κατά Ιωάννη 17,11. 

Τώρα δεν είμαι πια μέσα στον κόσμο· ενώ αυτοί μένουν μέσα στον κόσμο, κι εγώ έρχομαι σ’ εσένα. Άγιε Πατέρα, διατήρησέ τους στην πίστη με τη δύναμη του ονόματός σου που μου χάρισες, για να μείνουν ενωμένοι όπως εμείς

Γνωρίζουμε ότι το να είναι οι πιστοί ενωμένοι είναι το θέλημα του Θεού! Θεωρούμε λοιπόν, ότι η εκδήλωση αυτή θα σταθεί αφορμή ώστε σιγά σιγά να επέλθει μια ενότητα, μια σύσφιξη σχέσεων μεταξύ πιστών, αναγεννημένων ανθρώπων, που γνώρισαν τον Χριστό στην ζωή τους.

Να σημειώσω εν τέλη, ότι ο γενικότερος στόχος της όλης κίνησης, είναι να επέλθει μια ΕΝΟΤΗΤΑ. Να γίνουμε μία παρέα, να μπορούμε να βγαίνουμε όλοι μαζί για έναν καφέ, να μπορούμε να συνυπάρχουμε με ομόνοια και ομοψυχία, να μπορούμε να οργανώνουμε μεγάλες υμνωδίες και στο μέλλον να μπορούμε τα καλά νέα, που βιώσαμε και βιώνουμε, να μπορούμε σαν μία ομάδα πλέον, να τα μοιραστούμε και με άλλους ανθρώπους ώστε να γνωρίσουν την αλήθεια του Θεού.

-Για όσους δεν γνωρίζουν τις εκκλησίες που συμμετέχουν, τι πρεσβεύουν οι εκκλησίες που συμμετέχουν?

Στην ερώτηση του τι πρεσβεύουν οι εκκλησίες που συμμετέχουν... oι εκκλησίες που συμμετέχουν επίσημα είναι η Εκκλησία της Καλλιθέας, η Ελληνική Χριστιανική Εκκλησία, η Χριστιανική Εκκλησία Αθηνών και η Α' Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών

Είναι εκκλησίες γεμάτες ανθρώπους που γνώρισαν τον Χριστό. Η περεταίρω ανάλυση στο τι πρεσβεύει η κάθε εκκλησία είναι μάλλον περιττή. Δεν θα μαζευτούμε να ακούσουμε κάποια διδασκαλία ή ανάλυση θεολογικών ζητημάτων. Θα μαζευτούμε να απολαύσουμε την παρέα ο ενός του άλλου, γνωρίζοντας ότι θα βρισκόμαστε μεταξύ ανθρώπων που γνώρισαν τον Χριστό και θα ζήσουμε μια μέρα χαράς και μεγάλης παρέας.

-Πως μπορεί καποιος να επικοινωνησει μαζι σας για να μαθει περισσοτερα? 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να στείλει μήνυμα στα media της νεολαίας της Εκκλησίας της Καλλιθέας, στα παρακάτω:

- Facebook: ΚallitheaYouth (κλικ)

- Instagram: KallitheaYouth (κλικ)

- Email: neolaia.kallithea@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου