Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Ευωδία Χριστού απο την Λέσβο στην Ειδομένη με αγάπη

Μυρωδιά του Χριστού,

Στην Μυτιλήνη έχει στηθεί το μεγαλύτερο άτυπο κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Ευρώπη, με ανεπαρκές ή καθόλου υποδομές. ΜΚΟ απο Ελλάδα και απο άλλες χώρες (πολλές περνούν απαρατήρητες απο την δημοσιότητα) και δημόσιοι φορείς δίνουν καθημερινά έναν αγώνα με τον χρόνο και με την σωματική αντοχή τους, διασώζοντας, προσφέροντας σκηνές, κοντέϊνερ για υγεινομονική χρήση (τουαλέτες) και άλλα πολλά. Στην τοποθεσία Μόλυβος, τοποθετήθηκαν 2 κοντεϊνερ με τουαλέτες απο την ΜΚΟ Euro Relief, που αντικατέστησαν τις 3 χημικές τουαλέτες που εξυπηρετούσαν τις χιλιάδες ανθρώπων καθημερινά, δείχνωντας τις ελείψεις και τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων.


 (τοποθέτηση κονεϊνερ με τουαλέτες στην τοποθεσία Μόλυβος)
Πολλοί απο τους πρόσφυγες βοηθούν επίσης τους εθελοντές ώστε να στήσουν τις σκηνές τους πιο γρήγορα.

(πρόσφυγες βοηθούν στο στήσιμο σκηνών στην Μυτιλήνη με την ΜΚΟ Euro Relief)

Καθαριότητα σε χώρο υποδοχής προσφύγων στην Μυτιλήνη
Στο μεγάλο χώρο υποδοχής στην Μυτιλήνη, σταματάνε χιλιάδες πρόσφυγες καθημερινά. Τα σκουπίδια συσσωρεύονται και εθελοντές από της ανθρωπιστικές ομάδες καθαρίζουν τους χώρους μερικές φορές και με την βοήθεια των ίδιων των προσφύγων.

Απρόσμενη διάσωση με θύμα βρέφος (8/10/2015)
Ο καιρός αλλάζει και ομάδες ανθρώπων συνεχίζουν να έρχονται με βάρκες απο τα παράλια της Τουρκίας. Μια πρόσφατη μαρτυρία που πέρασε απαρατήρητη απο την δημοσιότητα, ήταν αυτή του υπεύθυνου της EURO RELIEF.
Βρησκόταν βράδυ σε παραλιακό μέρος της Μυτιλήνης καλεσμένος σε φαγητό, εκτός έργου και ξαφνικά ενημερώθηκαν για σκάφος του λιμενικού που τραβούσε βάρκα γεμάτο με κόσμο που βυθιζόταν. Απο το σκάφος πήδηξε ένας 16χρονος ώστε να μην βυθιστεί κι άλλο το πλοίο απο το βάρος των ατόμων, τον οποίον έσωσαν αργότερα από υποθερμία.
Ωστόσο ένα βρέφος ήταν το θύμα αυτού του επικύνδυνου διάπλου μεταξύ Τουρκίας και Λέσβου.

Δείτε ένα ενδεικτικό βίντεο στον σύνδεσμο παρακάτω απο την ΜΚΟ Samaritan Purse.

ΒΙΝΤΕΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΣΩ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ
http://www.samaritanspurse.org/disaster/refugee-crisis-in-europe?&utm_source=SPFacebook&utm_medium=referral&utm_campaign=m_Y000-SOCM_SocialMedia&utm_content=10-07RisingTideVideo

Μέσα σε όλο αυτήν την χαώδη κατάσταση κανείς δεν προλαβαίνει να μιλήσει ή να συζητήσει μαζί τους. Με τα μάτια και τις πράξεις τους οι εθελοντές, μιλάνε για τα φιλάνθρωπα αισθήματα τους, που πρεσβεύουν ως Έλληνες και ξένοι βοηθώντας ή και πολλές φορές σώζοντας τις ζωές τους. Για τους ανθρώπους αυτούς, τους πρόσφυγες, η Ευρώπη είναι η νέα γή της επαγγελίας και η είσοδό τους είναι η χώρα μας η Ελλάδα.


 
Ευωδία Χριστού 
Μια γυναικά με το όνομα Χάννα, μία χριστιανή εθελόντρια, μπόρεσε να μιλήσει με έναν πρόσφυγα και να τον παρηγορήσει με τα καλά νέα που μας άφησε ο Χριστός. Ο πρόσφυγας πήρε τα καλά νέα μαζί του στον δρόμο για την Ειδομένη στην Βόρεια Ελλάδα, όπου άλλοι άγνωστοι του μίλησαν για τα ίδια χαρμόσυνα νέα. Εκεί ζήτησε να βαπτιστεί και έγινε του Χριστού. Η μυρωδιά του Χριστού από αυτήν την γυναίκα ήταν αυτή που τον συντρόφευε και έμεινε επάνω του.
Ποιός ξέρει πόσες ευωδιές έχουν ακολουθήσει μερικούς δεκάδες ή και εκατοντάδες απο πρόσφυγες που πέρασαν τα ελληνικά μας σύνορα.
Ποιός ξέρει πόσοι απο αυτούς μισούσαν κάθετί απο την Δύση και απο τον πολιτισμό και τον Χριστιανισμό μας και τώρα βλέποντας τους ανθρώπους που τους βοηθούν, μπορεί να πάρουν απόφαση να αλλάξουν νού (μετα – νοώ) και να αλλάξουν την ζωή τους, με μια ζωή στα πρότυπα και με την ελπίδα του Χριστού, στο νέο τους ξεκίνημα στην Γερμανία ή την Σουηδία?
Πόσους θα αλλάξει ο Θεός και δεν θα κάνουν φόνους, τρομοκρατικές επιθέσεις εξαιτίας ένος χαμόγελου ή μιας ειλικρινής χειραψίας, μεταδίδοντάς τους λίγη αγάπη?

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Αφιερωμένο το άρθρο, στους δεκάδες εθελοντές των ΜΚΟ και των ντόπιων που κάνουν ότι μπορούν για να κάνουν την διαμονή των προσφύγων πιο ανθρώπινη.
Ας περιμένουμε και ας προσεύχετε ο κάθε ένας μας που πιστεύει, για τους πολιτικούς μας και υπεύθυνους σε θέσεις εξουσίας να παρούν τις καλύτερες εθνικές και διεθνείς αποφάσεις.

ΜΚΟ
http://eurorelief.net/
http://www.samaritanspurse.org/
Ν.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου