Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ αστικής εταιρίας προστασίας ανήλικων ασυνόδευτων παιδιών "ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ"

Ελπίδα Γαντέ, είσαι από την Αθήνα, σπούδασες νηπιαγωγός, είσαι δραστήρια σε κοινωνικά δρώμενα με παιδιά στην Κυψέλη και μέλος μιας αστικής εταιρίας για ασυνόδευτα παιδιά με το όνομα ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τα παιδιά?
Ε.Γ.: Ακολούθησα τα παιδαγωγικά χωρίς να έχω κάποια ιδιαίτερη αρχικά, αγάπη για αυτό το επάγγελμα. Σιγά – σιγά είδα την ανάγκη. Είδα τα παιδιά στα ιδρύματα, στα παγκάκια, στα υγρά υπόγεια και ένιωσα πως ανήκω μαζί τους. Πως θέλω να είμαι εκεί και να κάνω κάτι για αυτά. Όσο δούλευα μαζί τους, ανοίγονταν καινούριες πόρτες κι ευκαιρίες, έμπαινα σε καινούρια σπίτια, έβλεπα πώς ζουν, τι αντιμετωπίζουν. Σταδιακά σχηματίστηκε μέσα μου και στην οικογένειά μου το όραμα ενός δικτύου οικογενειών που ανοίγουν τα σπίτια τους για να αγαπήσουν, να φροντίσουν, να μεγαλώσουν, να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο αυτά τα παιδιά έτσι ώστε να ζήσουν και να ζήσουν με πληρότητα.


Είσαι μέλος της αστικής εταιρίας ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ. Ποιος είναι ο στόχος σας?
Ε.Γ.: Στόχος της Φιλαδέλφειας - Μικρολίμανο είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την ανάγκη φιλοξενίας παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο ή είναι εγκαταλειμμένα σε κάποια δομή. Όραμά μας είναι μια χώρα χωρίς δομές παιδικής προστασίας, γιατί κάθε παιδί θα έχει ένα σπίτι και μια οικογένεια. Ενθαρρύνουμε ζευγάρια και οικογένειες να δεχτούν παιδιά και λειτουργούμε ως μεσάζοντες στις κοινωνικές υπηρεσίες, διευκολύνοντας τη διαδικασία. Επιθυμούμε επίσης να φτιάξουμε μία πρότυπη κοινότητα, με το όνομα Μικρολίμανο, με πενταμελείς οικογένειες, που θα συνοδεύεται από εκπαιδευτικά εργαστήρια και δράσεις που θα της χαρίζουν οικονομική αυτοδυναμία.
Αυτός ο οραματισμός είναι πολύ μεγάλος. Ποια είναι η σχέση σας με άλλες παρόμοιες ΜΚΟ;
Ε.Γ.: Η Φιλαδέλφεια - Μικρολίμανο πρόκειται να δημιουργήσει οικογένειες, με πατέρα και μητέρα, που δε θα θυμίζουν σε τίποτα ίδρυμα. Παρ’ όλα αυτά έχουμε μάθει πολλά από αυτούς που βρίσκονται ήδη στο χώρο και προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες στην κοινωνία.


Πόσα άτομα απαρτίζουν αυτόν τον φορέα?
Ε.Γ.: Οι εταίροι της Φιλαδέλφειας – Μικρολίμανο είναι έντεκα και πλαισιώνονται από εθελοντές και υποστηρικτές.
Πως προέκυψε το όνομα αυτού του φορέα, ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ?
Ε.Γ.: Το όνομα Μικρολίμανο εκφράζει την επιθυμία μας να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές λιμάνι, ένα καταφύγιο για τα παιδιά που έχουν ταλαιπωρηθεί από τις τρικυμίες της ζωής. Έναν τόπο όπου θα βρίσκουν ασφάλεια, φροντίδα, ανάπαυση και αποκατάσταση για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Έχετε κάποιον ξενώνα?
Ε.Γ.: Προς το παρόν όχι αλλά είναι μέσα στα άμεσα σχέδιά μας. Ένας ξενώνας είναι απαραίτητος σα χώρος πρώτης υποδοχής, όπου τα παιδιά θα μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να συναντούν κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο προκειμένου να αποφασιστεί που θα ήταν καλύτερο να τοποθετηθούν.
Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτός ο νεοσύστατος φορέας αυτήν την στιγμή?
Ε.Γ.: Η γραφειοκρατία. Οι κοινωνικές υπηρεσίες δουλεύουν με νόμους φτιαγμένους για ιδρύματα και έτσι αντιμετωπίζουν και εμάς, θέτοντας άτοπες προϋποθέσεις για τη λειτουργία μας. Αυτή τη στιγμή, ετοιμάζεται ένας νέος νόμος που ελπίζουμε πως θα λαμβάνει υπόψη το οικογενειακό μοντέλο και θα ανοίξει το δρόμο για να πάρουμε την άδεια λειτουργίας του πρώτου σπιτιού.
Πώς βοηθάτε αυτήν την στιγμή τον κόσμο και τα παιδιά; 
Ε.Γ.: Είμαστε κοντά σε παιδιά μετανάστες και πρόσφυγες καθώς και σε παιδιά ρομά, προσφέροντας τρόφιμα, ρούχα, πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και βοήθεια στα μαθήματα.
Διηγήσου μας μία ιστορία που σε άγγιξε βαθιά.
Ε.Γ.: Θυμάμαι ένα πεντάχρονο αγόρι στο κέντρο Μητέρα. Στο δωμάτιό του τα πατζούρια ήταν πάντα κλειστά, μέρα και νύχτα. Όταν ρώτησα τις βρεφοκόμους γιατί, μου εξήγησαν ότι είχε προσπαθήσει πολλές φορές να το σκάσει κι έπρεπε να λάβουν τα μέτρα τους. Αυτό το αγόρι ξύπνησε μέσα μου την επιθυμία να δω κάθε τέτοιο παιδί αποκαταστημένο, σε μια υγιή οικογένεια.
Αν μπορούσες να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον που διαβάζει αυτά που συζητάμε, τι θα ζητούσες ως ένα άμεσο αίτημα βοήθειας?
Ε.Γ.: Τα παιδιά μετανάστες ή πρόσφυγες έχουν τεράστια ανάγκη για υποστήριξη στα σχολικά μαθήματα. Ελάχιστα μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνα τους με αποτέλεσμα να έχουν κενά, μειωμένη αυτοεκτίμηση και απροθυμία να πάνε στο σχολείο. Η δουλειά είναι πολλή και οι εθελοντές  λίγοι. Επίσης θα θέλαμε να ξεκινήσουμε καλλιτεχνικά εργαστήρια(τραγούδι, χορό, κιθάρα, θεατρικό παιχνίδι) για τα παιδιά της Κυψέλης. Χρειάζονται  άνθρωποι  πρόθυμοι να δεσμευτούν και να προσφέρουν από το χρόνο και τα ταλέντα τους.
Εσύ προσωπικά τι ακριβώς θέλεις να επιτύχεις μέσα από αυτόν τον φορέα?
Ε.Γ.: Το όνειρό μου είναι να παίρνω παιδιά από ιδρύματα, από προσφυγικούς καταυλισμούς, από πλατείες και παγκάκια και να τα φέρνω στην ασφάλεια και τη στοργή μιας οικογένειας, να βλέπω τις πηγές να επουλώνονται και τα παιδιά να προχωράνε μπροστά με θάρρος και αυτοπεποίθηση. Επιθυμώ να φέρνω αποκατάσταση και οικοδομή σε κατεστραμμένες ζωές, χαμόγελο κι ελπίδα για το μέλλον.
Θέλεις κλείνoντας να μοιραστείς κάτι τελευταίο με τους αναγνώστες?
Ε.Γ.: Η ανάγκη φιλοξενίας παιδιών στη χώρα μας είναι τεράστια. Ανήλικοι καταφτάνουν μόνοι τους από εμπόλεμες ζώνες, ενώ η οικονομική κρίση διαλύει οικογένειες, αφήνοντας παιδιά σε ιδρύματα. Θέλω να ενθαρρύνω τον καθένα να μπει σε αυτό το έργο ζωής με τον τρόπο που μπορεί. Χρειάζονται εθελοντές, δικηγόροι, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι και πάνω από όλα γονείς. Ας ανοίξουμε τα σπίτια μας κι ας πάρουμε μέσα τα παιδιά που πληγώνονται, κακοποιούνται, ναυαγούν, δουλεύουν σα σκλάβοι, πεινάνε και κρυώνουν. Δεν είναι εύκολο έργο αλλά αξίζει, φέρνει χαρά και ο Θεός  θα δώσει στον καθένα το μισθό του.
Φιλαδέλφεια – Μικρολίμανο
210 9827406
info@phliladelphia.org.gr

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Προσφυγικό πρόβλημα Ουγγαρίας. Κλειστά ουγγαρικά σύνορα, κινεί πρόσφυγες προς Κροατία. Μέσα απο τα μάτια του πάστορα Φιλ

Εισαγωγή
Τα σύνορα για τους πρόσφυγες έκλεισαν με την Ουγγαρία και τώρα στρέφονται και μεταφέρονται προς την Κροατία και από εκεί προς την Σλοβενία. Παρακάτω μας παρουσιάζεται η κατάσταση στα σύνορα με την Ουγγαρία, απο τον πάστορα που για δύο βδομάδες βρησκόντα στην πρώτη γραμμη μαζί με άλλους ανθρώπους και ομάδες, προσφέροντας ρούχα, νερά και πνευματική υποστήριξη.

"Το προσωρινό Κέντρο υποδοχής στην νότια Ουγγαρία έκλεισε νύχτα της Δευτέρας( 14.09.2015), όταν τα σύνορα έκλεισαν. Τα ξημερώματα της Τρίτης στις 01.30 ακούσαμε ότι εκατοντάδες κόσμος κατευθύνεται στην βόρεια μεριά της Σερβίας. Μερικά άτομα της ομάδας κατευθύνθηκαν προς την αντίθετη μεριά για να δούν αν μπούμε να χρησιμοποιήσουμε τις σκηνές τις οποίες είχαμε μόλις μαζέψει.
Λίγα γνωρίζαμε τι θα αντικρίσουμε στο νέο προσωρινό κέντρο υποδοχής στην περιοχή Horgos, που έφτασε στα 4.000 άτομα. Είναι η σέρβικη πόλη που συνορεύει με την Ουγγαρία.

Η ομάδα μας που ήταν εκεί έστηνε σκηνές, προμηθευόταν φαγητό και μοίραζε νερά και βοηθούσαν να στήσουν ένα μέρος για να αντιμετωπίσουν βασικές πρώτες βοήθειες. Την Τρίτη η ομάδα μας δεν ήταν η μόνη στο σημείο αυτό. Ιδιώτες απο την Αυστρία, την Τσεχία και την Γερμανία (μεταξύ των άλλων) είχαν έρθει με φαγητά και νερά.
Φαινόταν όταν έπειτα απο την ένταση της Τετάρτης ο προσωρινός αυτός χώρος υποδοχής θα ήταν επικίνδυνος, αλλα την Πέμπτη ήταν ήρεμα. Εργαστήκαμε ενάντια στον μεγαλύτερο κίνδυνο, την παραπληροφόρηση. Όλοι ήθελαν να ξέρουν που να πάνε και πως. Πολλοί διατηρούσαν τις ελπίδες του οτι θα μπουν στην Ουγγαρία ακόμη και αν η πόρτα αυτή ήταν και είναι κλειστή.
Άρχισε να διαδίδεται ότι το UNHCR και η σερβική κυβέρνηση θα μετακινήσουν τους ανθρώπους προς την Κροατία και απο εκεί θα συνέχιζαν για την Σλοβενία. Στις 7 το πρωί ο προσωρινός χώρος υποδοχής ήταν άδειος στην πόλη Horgos και μόνο η πολύ επίμονη έμεναν ελπίζοντας ότι θα μπούνε στην Ουγγαρία.
Απο την στιγμή αυτή κλείσαμε την κατασκήνωσή μας. Μερικοί απο τους σπουδαίους ανθρώπους μας μετακινήθηκαν στην Κροατία για να συνεχίσουν να βοηθάνε και εκεί.
Χτες ήταν μια σπουδαία ευκαιρία μας για να βρεθούμε κοντά στους ανθρώπους. Πέρα της πρακτικής βοήθειας, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το Ευαγγέλιο και να μοιράσουμε Καινές Διαθήκες. Οι άνθρωποι το δέχτηκαν. Δεν υπήρχαν στα αραβικά, στα Φαρσί, στα Ουρντού ή στα Παστο και όταν βρίσκαμε κάτι στη γλώσσα τους ήταν τόσο χαρούμενοι. Όλοι θα επιβιβάζονταν σε ένα λεωφορείο και θα μπορούσαν να διαβάσουν στην γλώσσα τους.
Golgota, ελληνικά Γολγοθά (όνομα ομάδας) είχε την χαρά να ήταν στην πρώτη γραμμή δύο φορές τις τελευταίες δύο βδομάδες. Είναι σίγουρα ότι είχε τα απρόοπτα του, αλλά η χαρά της αγάπης είναι μεγαλύτερο από το βάρος. Εμείς θα συνεχίσουμε να συνεχίζουμε το έργο, ωστόσο ο Κύριος είναι αυτός που ανοίγει τις πόρτες.
Στο σημείο αυτό δεν ζητάμε άλλες δωρεές και είμαστε ευγνώμων για όσους έδωσαν, Η δωρεές σας ήταν γεναιόδωρες και αναγκαίες, Σαε ευχαριστούμε πολύ.
Πράξεις Αποστόλων 20.35, απο το Ευαγγγέλιο “Είναι καλύτερο το να δίνεις παρά να παίρνεις.”
πάστορας Phil Metzger,
email: Philmetzger@calvarychapel.com
Ν.Σ.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Προέλευση και αντιμετώπιση προσφυγικού προβλήματος

H προέλευση και η αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.


Αναδημοσιεύση με την συγκατάθεση του αρθρογράφου Σπύρου Καραλή, για μία ενδιαφέρουσα άποψη της προέλευσης και αντιμετώπισης του μεταναστευτικού.
 
το προσφυγικό πρόβλημα δημιουργήθηκε τόσο από την Αμερική όσο και από τις Ευρωπαϊκές χώρες, όταν επιτέθηκαν και εξουδετέρωσαν το δικτάτορα Σαντάμ Χουσεϊν στο Ιράκ, τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και το δικτάτορα Καντάφι στη Λιβύη.
 
"Τι συμβαίνει με το προσφυγικό στην Ευρώπη; Ας κάνουμε μία γρήγορη ανάλυση. Κατ' αρχάς το προσφυγικό πρόβλημα δημιουργήθηκε τόσο από την Αμερική όσο και από τις Ευρωπαϊκές χώρες, όταν επιτέθηκαν και εξουδετέρωσαν το δικτάτορα Σαντάμ Χουσεϊν στο Ιράκ, τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και το δικτάτορα Καντάφι στη Λιβύη. Αυτές οι χώρες δεν γνώρισαν ποτέ αστική δημοκρατία δυτικού τύπου, συνεπώς ήταν αδύνατο, όταν έπεσαν οι δικτάτορες, να δημιουργήσουν δημοκρατικές χώρες. Έχουν συνηθίσει σε κυβερνήσεις που τους κυβερνούν με σιδηρά πυγμή.
 

Έπεσαν οι δικτάτορες, αλλά ήρθαν χειρότεροι: Οι μουσουλμανικές τζιχαντιστικές οργανώσεις και οι τρομοκράτες, για να καλύψουν το κενό εξουσίας. Αυτό έσπρωξε χιλιάδες ανθρώπους που φοβούνται για τη ζωή τους να φύγουν από τις πατρίδες τους, για να γλιτώσουν το θάνατο αυτοί και οι οικογένειές τους. Αν είχαν παραμείνει τα παλαιά καθεστώτα δε θα είχε συμβεί αυτή η μαζική μετανάστευση.
 
Η Ευρώπη και η Αμερική είναι πλέον περιοχές σε ηθική παρακμή σε όλους τους τομείς. Δεν έχουν το θάρρος να αντιμετωπίζουν ένα νέο δυναμικό πληθυσμό που έρχεται ο οποίος είναι αλλόθρησκος. Σίγουρα υπάρχει σχέδιο των τζιχαντιστών να προκαλέσουν διείσδυση σε τζιχαντιστές και φανατικούς μουσουλμάνους μεταξύ των προσφύγων, ώστε να προσπαθήσουν να επιβάλλουν σιγά-σιγά τη θρησκεία τους στους ντόπιους ευρωπαϊκούς και αμερικάνικους πληθυσμούς. Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι ή θα επιστρέψουν στη ζωντανή πίστη των προγόνων τους ή θα τους επιβληθούν οι μουσουλμάνοι με τη βία, όπως έκαναν σε όλους τους παρηκμασμένους χριστιανικούς πληθυσμούς τους παρελθόντος στη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική. "Ή θα αλλάξουμε ή θα βουλιάξουμε", όπως είχε πει ο Γιώργος Παπανδρέου για άλλο θέμα.
 
Το Ισλάμ υπήρξε πάντοτε το μαστίγιο και η τιμωρία του Θεού στους ειδωλολάτρες και τους ψευτοχριστιανούς. Εύχομαι να το καταλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ορθά. Γιατί απλώς το να διασπέρνουμε μίσος και φόβο εναντίον των μουσουλμάνων δεν βοηθά. Μάλλον έτσι προωθούμε τα σχέδιά τους παρά το αντίθετο.

Είναι μία τεράστια ευκαιρία που μας δίνει μέσα στη χάρη Του ο Θεός, ώστε να πλησιάσουμε αυτούς τους ανθρώπους και με αγάπη να συμμεριστούμε μαζί τους την πίστη μας, βοηθώντας τους μέσα στην απελπισία τους.

 
Ως Χριστιανοί ας δούμε την κατάσταση όχι με φόβο, αλλά με προοπτική. Είναι μία τεράστια ευκαιρία που μας δίνει μέσα στη χάρη Του ο Θεός, ώστε να πλησιάσουμε αυτούς τους ανθρώπους και με αγάπη να συμμεριστούμε μαζί τους την πίστη μας, βοηθώντας τους μέσα στην απελπισία τους. Αν δεν το κάνουμε, απλώς ριζοσπαστικοποιούμε τα τζιχαντιστικά στοιχεία μεταξύ τους. Ο ξένος, για να επιζήσει ψυχολογικά, αρπάζεται από τον πολιτισμό της χώρας απ' όπου προέρχεται και προσκολλάται ακόμη περισσότερο στη θρησκεία του, ιδίως όταν αντιμετωπίζει το ρατσισμό και το μίσος του ντόπιου πληθυσμού. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ανεχόμαστε την παραβατική συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων μεταξύ τους. Όσοι επιμένουν σε προκλητική στάση και σε παράνομες ενέργειες, πρέπει να δικάζονται, να φυλακίζονται και να απελαύνονται το συντομότερο δυνατό."
 
Σπύρος K.Καραλής, email: haghios@yahoo.gr

ΓΕΦΥΡΕΣ με τους πρόσφυγες και τους τοπικούς φορείς στη Λέσβο

Χτίζοντας... γέφυρες με τους πρόσφυγες και τους τοπικούς φορείς στη Λέσβο

15/9/2015
Εισαγωγή
Αυτήν την βδομάδα άκουμε και εν όψει εκλογών, για την επίσκεψη νησιών όπως η Λέσβος απο πολιτικούς και άλλους φορείς. Ένα απο τα νησία που δέχονται τους μεγαλύτερους αριθμούς απο πρόσφυγες απο Συρία και όχι μόνο.
Μία ομάδα απο ανθρώπους ήταν και οι ΓΕΦΥΡΕΣ, ένας φορέα που παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε Σύριους. Μέσα στην 2 ήμερη επίσκεψη στο νησί, συναντήθηκαν με τοπικούς φορείς και πρόσφυγες, αλλά δεν έμειναν εκεί.
Όταν μαθεύτηκε απο τις αρχές για την αφιξή τους στο νησί, βρέθηκαν να βοηθούν και βάζουν σε σειρά, με την βοήθεια της λιμενικής αρχής,  τους 2000 ανθρώπους που θα επιβιβάζονταν στο πλοίο. Τους έβαζαν σε σειρές ώστε να μην ποδοπατηθούν, έχοντας μαζί τους και αραβόφωνους που μπορούσαν να συνενοηθούν μαζί τους. Αυτό συνέβη συνολικά 4 φορές μέσα σε 2 ημέρες.
Επίσης συνεργάστηκαν με την κοινωνικη κουζίνα και μοίρασαν φαγητό.

Τους ευχαριστώ για την συγκατάθεσή τους να μοιραστούν μαζί μας μία αναφορά απο το τι έζησαν το Σαββατοκύριακο στην Λέσβο:

"Μέσα σε δύο ημέρες ολοκληρωσαμε έργο για δέκα. Συναντηθήκαμε με τις αρχές, ενημερώσαμε ανθρώπους, συνεργαστήκαμε με την κοινωνική κουζίνα παρέχοντας φαγητό, μοιράσαμε φαγητό σε πρόσφυγες που προσπαθούσαν να προφυλαχτούν στη σκιά των πλοιων ή μέσα στις σκηνές τους,


ζητήσαμε τη βοήθειά τους για τον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου στο οποίο ανταποκρίθηκαν αμέσως, είδαμε παλιούς φίλους που τώρα διαμένουν σε χώρους στέγασης στη Μυτιλήνη,


και βοηθησαμε τις λιμενικές αρχές στην επιβιβαση χιλιάδων Συριων και Αφγανων.


Η επίσκεψη στη Συκαμιά ήταν συγκλονιστικη. 53 άνθρωποι μεταξύ των οποίων 10 παιδιά, μόλις είχαν αποβιβασθεί. Προσπαθούσαν να σκεπαστούν με ό,τι τους είχε πρόχειρα δοθεί από κάποιον εθελοντή. Εμφανέστατα φοβισμένοι σε αυτό τον έρημο τόπο στις τρεις η ώρα τα ξημερώματα μας ζήτησαν βοήθεια. "
 
 
 

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

GR. Update14th Sept. '15 #Elections 20.Sept.'15, Drowning Refugees#

GR. Update14th Sept. '15 #Elections 20.Sept.'15, Drowning Refugees#
    Intro:
    As we are are entering the week of the elections, most of the Greeks are still undecided and praying for the Politicians to be or will be reelected to do the best for the country and to govern for the best of the country and its citizens.


    “Greece’s campaign for Sept. 20 elections enters its final stretch this week with polls showing the outcome too close to call, threatening fractious coalition negotiations that may delay or derail implementation of the terms of a bailout only sealed in July.
    With SYRIZA leader Alexis Tsipras and his New Democracy opponent Evangelos Meimarakis running neck-and-neck, pollsters say the result of Greece’s third national ballot this year could come down to turnout, undecided voters or a televised debate between the two frontrunners. []
    (Greece) risks being dragged into difficult coalition talks that could delay the implementation of measures required by creditors in exchange for emergency loans, including for the recapitalization of banks.

    With every survey published so far projecting a fragmented parliament after the election, Europe’s most indebted state risks being dragged into difficult coalition talks that could delay the implementation of measures required by creditors in exchange for emergency loans, including for the recapitalization of banks.
    Greek stocks and bonds fell on Friday, with the yield on two-year government securities rising 98 basis points to 11.68 percent. The Athens Stock Exchange index has dropped 20 percent since Tsipras was elected in January. []

    Fragmented parliament
    No poll to date has projected more than 36 percent for either of the two biggest parties, the minimum threshold for a parliamentary majority under Greece’s electoral system. Their combined share probably won’t exceed 60 percent, [].
    Undecided voters
    Tsipras was elected prime minister in January at the head of a SYRIZA-led coalition on a promise to end austerity, only to sign the bailout accord after six turbulent months of wrangling with creditors that pushed Greece to the verge of exiting the euro area.[]
    Tsipras’s best chance of victory is to convince uncertain voters, many of whom will only decide whether to vote on election day, to give him a second chance, []. A televised debate on Monday between Tsipras and Meimarakis could prove critical, [].”




Refugees drown as boat capsizes off Greek island


Intro:
The borders to Greece with Turkey is the Aegean sea, that makes the in influx of the illegal immigrants and refugees difficult to control. Many of these (among them families and children) are crossing the sea with inflatable boats, with an engine. Most of this people never saw the sea and are no swimmers. This year there was many drowns due to the weather conditions and the amount of people on the boats. As these people continue to see the way to Europe through Greece an easy way to approach, the drown and the uncontrolled invasion will go on.


“34 refugees, almost half of them babies and children, drowned when their boat sank off a Greek island on Sunday, almost certainly the largest death toll in those waters since the migrant crisis began, the coastguard said … [] about three miles (5 km) east of the small island of Farmakonisi, close to Turkey's coast, the service added. []

Details of the nationalities and ages of the victims of Sunday's sinking off Farmakonisi were not immediately available.

The coastguard said 68 people were rescued from the water and another 30 survivors from the same boat were found on Farmakonisi.
The vast majority of refugees reaching Greece quickly head north to other countries, with Germany the most favored destination.


On Lesvos, an island which has borne the brunt of Greece's migrant intake, a Reuters photographer saw 10 dinghies arriving within 90 minutes on Sunday. []

Greece has regularly called for more help from authorities in dealing with the influx, and caretaker Prime Minister Vasiliki Thanou urged the bloc on Sunday to agree a more comprehensive policy.

Other countries were wrong to criticize Greece's response to the flow of migrants, Thanou said during a trip to Lesvos.[]

The vast majority of refugees reaching Greece quickly head north to other countries, with Germany the most favored destination.

EU states have so far failed to reach agreement over proposals by Commission president Jean-Claude Juncker to accept a mandatory quota system for accepting refugees.