Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Προέλευση και αντιμετώπιση προσφυγικού προβλήματος

H προέλευση και η αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.


Αναδημοσιεύση με την συγκατάθεση του αρθρογράφου Σπύρου Καραλή, για μία ενδιαφέρουσα άποψη της προέλευσης και αντιμετώπισης του μεταναστευτικού.
 
το προσφυγικό πρόβλημα δημιουργήθηκε τόσο από την Αμερική όσο και από τις Ευρωπαϊκές χώρες, όταν επιτέθηκαν και εξουδετέρωσαν το δικτάτορα Σαντάμ Χουσεϊν στο Ιράκ, τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και το δικτάτορα Καντάφι στη Λιβύη.
 
"Τι συμβαίνει με το προσφυγικό στην Ευρώπη; Ας κάνουμε μία γρήγορη ανάλυση. Κατ' αρχάς το προσφυγικό πρόβλημα δημιουργήθηκε τόσο από την Αμερική όσο και από τις Ευρωπαϊκές χώρες, όταν επιτέθηκαν και εξουδετέρωσαν το δικτάτορα Σαντάμ Χουσεϊν στο Ιράκ, τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και το δικτάτορα Καντάφι στη Λιβύη. Αυτές οι χώρες δεν γνώρισαν ποτέ αστική δημοκρατία δυτικού τύπου, συνεπώς ήταν αδύνατο, όταν έπεσαν οι δικτάτορες, να δημιουργήσουν δημοκρατικές χώρες. Έχουν συνηθίσει σε κυβερνήσεις που τους κυβερνούν με σιδηρά πυγμή.
 

Έπεσαν οι δικτάτορες, αλλά ήρθαν χειρότεροι: Οι μουσουλμανικές τζιχαντιστικές οργανώσεις και οι τρομοκράτες, για να καλύψουν το κενό εξουσίας. Αυτό έσπρωξε χιλιάδες ανθρώπους που φοβούνται για τη ζωή τους να φύγουν από τις πατρίδες τους, για να γλιτώσουν το θάνατο αυτοί και οι οικογένειές τους. Αν είχαν παραμείνει τα παλαιά καθεστώτα δε θα είχε συμβεί αυτή η μαζική μετανάστευση.
 
Η Ευρώπη και η Αμερική είναι πλέον περιοχές σε ηθική παρακμή σε όλους τους τομείς. Δεν έχουν το θάρρος να αντιμετωπίζουν ένα νέο δυναμικό πληθυσμό που έρχεται ο οποίος είναι αλλόθρησκος. Σίγουρα υπάρχει σχέδιο των τζιχαντιστών να προκαλέσουν διείσδυση σε τζιχαντιστές και φανατικούς μουσουλμάνους μεταξύ των προσφύγων, ώστε να προσπαθήσουν να επιβάλλουν σιγά-σιγά τη θρησκεία τους στους ντόπιους ευρωπαϊκούς και αμερικάνικους πληθυσμούς. Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι ή θα επιστρέψουν στη ζωντανή πίστη των προγόνων τους ή θα τους επιβληθούν οι μουσουλμάνοι με τη βία, όπως έκαναν σε όλους τους παρηκμασμένους χριστιανικούς πληθυσμούς τους παρελθόντος στη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική. "Ή θα αλλάξουμε ή θα βουλιάξουμε", όπως είχε πει ο Γιώργος Παπανδρέου για άλλο θέμα.
 
Το Ισλάμ υπήρξε πάντοτε το μαστίγιο και η τιμωρία του Θεού στους ειδωλολάτρες και τους ψευτοχριστιανούς. Εύχομαι να το καταλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ορθά. Γιατί απλώς το να διασπέρνουμε μίσος και φόβο εναντίον των μουσουλμάνων δεν βοηθά. Μάλλον έτσι προωθούμε τα σχέδιά τους παρά το αντίθετο.

Είναι μία τεράστια ευκαιρία που μας δίνει μέσα στη χάρη Του ο Θεός, ώστε να πλησιάσουμε αυτούς τους ανθρώπους και με αγάπη να συμμεριστούμε μαζί τους την πίστη μας, βοηθώντας τους μέσα στην απελπισία τους.

 
Ως Χριστιανοί ας δούμε την κατάσταση όχι με φόβο, αλλά με προοπτική. Είναι μία τεράστια ευκαιρία που μας δίνει μέσα στη χάρη Του ο Θεός, ώστε να πλησιάσουμε αυτούς τους ανθρώπους και με αγάπη να συμμεριστούμε μαζί τους την πίστη μας, βοηθώντας τους μέσα στην απελπισία τους. Αν δεν το κάνουμε, απλώς ριζοσπαστικοποιούμε τα τζιχαντιστικά στοιχεία μεταξύ τους. Ο ξένος, για να επιζήσει ψυχολογικά, αρπάζεται από τον πολιτισμό της χώρας απ' όπου προέρχεται και προσκολλάται ακόμη περισσότερο στη θρησκεία του, ιδίως όταν αντιμετωπίζει το ρατσισμό και το μίσος του ντόπιου πληθυσμού. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ανεχόμαστε την παραβατική συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων μεταξύ τους. Όσοι επιμένουν σε προκλητική στάση και σε παράνομες ενέργειες, πρέπει να δικάζονται, να φυλακίζονται και να απελαύνονται το συντομότερο δυνατό."
 
Σπύρος K.Καραλής, email: haghios@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου